Vakantiehuis huren Costa Blanca in Spanje met verwarmd zoutwater zwembad

 

 

De Costa Blanca gelegen aan de oostkust van Spanje, met zijn prachtige stranden en de bijna altijd schijnende zon.

De costa blanca strekt zich uit vanaf Gandia in het noorden tot Pilar de la Horadada in het zuiden.

Aan de 240 kilometer kustlijn vindt u vele vakantiehuizen, welke periodiek worden aangeboden voor vakantieverhuur.

Wilt u een huis huren aan de Costa Blanca, moet u veel onderscheid maken in het aanbod en de prijsstelling.

Beginnend in het noorden rondom Denia en Javea vindt u veel luxe villa´s meestal in buitenlands bezit.

De stranden boven Denia zijn breed, en meestal rustig, echter is de Middellandse zee tamelijk ruig voor dit gebied, u vindt hier dan ook veel surfers.

De plaatsen in het noorden van de Costa Blanca, zoals Gandia, Oliva, Vergel zijn niet echt toeristen plaatsen, en worden hoofdzakelijk door Spanjaarden bewoond. Echter zijn in deze omgeving een aantal rustige campings, welke in de wintermaanden propvol staan met campers en caravans uit allerlei windstreken.

Zakt u iets verder naar het zuiden dan komt u aan in Moraira, Calpe Altea en Albir net inder Benidorm, dan komt u zonder meer in het mooiste gedeelte van de Costa Blanca.

Moraira een wat chique badplaats, met een gezellig centrum, een mooie jachthaven, en hondereden restaurants,echter heeft Moraira een wat klein strand, in tegenstelling tot Calpe met 2 grote zandstranden.

Wilt u een huis huren aan de Costa Blanca is dit het meest aanbevolen gebied, Calpe is dan ook het grootste villadorp aan de spaanse kust.

Boven Albir vindt u Benidorm met zijn wolken krabbers, en de vele campings waar veel Nederlanders de winter doorbrengen met hun camper of caravanu krijgt hier al snel het idee dat u zich in Amsterdam aan de Costa Blanca bevindt.

Het is inmiddels zo druk met de oudjes welke in de wintermaanden komen overwinteren, dat alle campings vol zijn en zij hun toevlucht nemen langs de openbare weg, wat niet is toegestaan in Spanje,beter kunt u een huis huren aan de costa blanca in de winter.

Wilt u een huis huren aan de Costa Blanca boven Benidorm zijn de badplaatsen minder intrek, met uitzondering van El Campello met een leuke boulevard en een mooi strand.

Vanaf Alicante met zijn gezellige centrum komt u in plaatsen als Guardamar, Santa Pola,La Mata en Torrevieja.

De omgeving alhier is minder aantrekkelijk, u vindt in deze omgeving veel zoutmeren, met een grote populatie aan vogels.

De huurprijzen van een huis huren Costa Blanca zuid zijn in dit gebied relatief goedkoop, gezien er veel goedkope bouw is gepleegd.

Huur een prachtige villa aan de Costa Blanca